Uw partner in raamdecoratie 
maak van uw huis een thuis
 

Rolluik

Optimale bescherming
De luchtlaag tussen rolluik en raam werkt als een perfecte isolatie. Daardoor bespaart u veel energie! Het aluminium pantser is zo sterk, dat inbrekers hun pogingen al snel zullen staken.
De rolluiken zijn vervaardigd van sterk aluminium, dat in vele standaard kleuren te verkrijgen is. Dat geldt voor de cassette, maar ook voor de lamellen. Naar wens kunnen de omkasting, geleiders en onderlijst in elke gewenste RAL-kleur gemoffeld worden. Zo blijft uw woning stijlvol ogen, ook als de rolluiken zijn gesloten.

Band, Elektrisch, afstand bediend is mogelijk.

Ook inbouw is mogelijk voor een strakke uitstraling.

Ideaal voor zowel isolatie
als inbraak-werende bescherming.

Standaard in 16 kleuren leverbaar,

tegen meerprijs in elke kleur verkrijgbaar.


Screen / Zip-Screen

U kent het gevoel misschien. U bent ver van huis als u merkt dat het weer verandert. De wind steekt op. Gaat dat wel goed met uw zonwering?

Als u kiest voor de screens van Praktimo, hoeft u nergens over in te zitten. Ze zijn berekend op elk weertype. Op zomerse dagen houden ze – dankzij het glasvezeldoek – zonlicht en warmte buiten. Omdat het doek nauw aansluit op de geleiders, krijgen bovendien insecten geen kans om binnen te komen. Steekt de wind op en gaat het regenen? Uw screens zijn ertegen bestand. Zeker als u kiest voor onze windvaste screens: de ideale oplossing voor hoge gebouwen of locaties met veel wind.

Ook met doorzichtige folie beschikbaar.

Hoogte en breedte tot

 600 cm.

Ook voor schuine ramen.

Meer dan 40 kleuren standaard in de collectie.


Knikarmscherm

Het terras bij uw huis is de plaats waar u kunt genieten van het mooie weer. Het ene moment wilt u lekker zonnen, het andere moment relaxen in de schaduw. Met een knikarmscherm van Praktimo is de keuze altijd aan u. Onze terras(of knikarm)schermen brengen heel veel schaduw. Niet alleen binnen, maar ook op uw terras. Door de geringe helling behoudt u vrije doorloopruimte. Schermen tot zelfs 4 meter uitval zijn berekend op royale terrassen.

Bij Praktimo geven we veel aandacht het design van de cassettes. De volledig gesloten cassettes, met ons unieke design, zijn gewild. Ook als het terrasscherm is gesloten, zijn ze een aanwinst voor de gevel.

Leverbaar tot standaard 6m breed x 4m uitval.
andere afmetingen in overleg leverbaar.

Met een extra volant geniet u van nog meer schaduw.

Ook verkrijgbaar met ingebouwde LED strips in de armen.

Standaard meer dan 200 kleuren in de collectie.


Uitvalscherm

Of het nu in het voorjaar, middenin de zomer of in het late najaar is, een zonnige dag is altijd welkom. Wilt u comfortabel genieten van het uitzicht op een zonovergoten tuin? Dan zijn de uitvalschermen van Praktimo de ideale oplossing. Het doek van deze sterke zonwering zakt onder een hoek naar beneden. Het voordeel merkt u elke zonnige dag: u houdt het zonlicht en daarmee de warmte buiten. Tegelijkertijd komt er voldoende daglicht binnen en behoudt u uw uitzicht. Natuurlijk zijn de Praktimo uitvalschermen ook optisch een aanwinst voor uw huis. Zeker als u een doekkleur en –dessin kiest dat past bij uw woning. Zo maakt de zon uw woning extra vrolijk en stijlvol!

Een goede strakke zonwerende oplossing. 

Max 4m breed en
1.5m uitval.

Ideaal om te gebruiken in beperkte ruimte.

Ook Ideaal om uw pand een zonwerend en kleurrijk uiterlijk te geven. 


Markies

De Praktimo markies is een hoogwaardig type zonwering met een waardevolle investering vanwege de traditionele vormgeving. De markiezen zijn leverbaar in verschillende types en materialen (aluminium of hout). Wij voorzien uw markiezen graag van extra gemak door middel van afstandsbediening, zon- en windsensoren.

De Praktimo markies is een hoogwaardige zonwering uitgevoerd in zwaar aluminium. Een waardevolle investering vanwege traditionele vormgeving. Wij leveren in deze klasse verschillende types.
Leverbaar in duurzaam hout of onderhoudsarm aluminium.

De ideale oplossing op uw huis meer sfeer te geven.

Max afmeting hout:
4m breed x 1.20m uitval
max afmeting Aluminium:

6m breed x 1.20m uitval

Koord, of elektrisch bediening mogelijk.

Zowel strak als met volant 

leverbaar.


Verandazonwering

Als u een serre aan uw woning hebt, beschikt u over een fantastische tuinkamer. Hier kunt u vroeg in het voorjaar én laat in het najaar genieten van uw tuin. Dankzij het glas is het al snel behaaglijk warm. Dankzij datzelfde glas, kan de temperatuur in de zomer hoog oplopen, tot wel 60 of 70 graden. Praktimo biedt u een gemakkelijke oplossing, waardoor uw serre verandert in een oase. De Praktimo serrezonwering. Deze zonwering wordt aan de buitenzijde van uw serre of tuinkamer gemonteerd. Het doek loopt door geleiders die op het dak zijn gemonteerd naar beneden; als u wilt in een hoek tot voor de ramen. Zo is het altijd aangenaam vertoeven in uw serre.

Ideaal op een overkapping / veranda.

Ook uitermate geschikt voor schuine raampartijen.

Ook leverbaar als een opzichzelfstaande veranda.

Maximale afmeting

6m breed x 5m uitval.


Buiten-jaloezië

De buiten-jaloezië is een speciaal uitvoeringstype van de jaloezie die aan de buitenkant voor het raam is gemonteerd, en wordt daarom ook wel buitenjaloezie genoemd. Het bestaat eveneens uit horizontale, draaibare lamellen, die naar behoefte het venster geheel of gedeeltelijk bedekken. De positie van de lamellen is daarbij individueel instelbaar en bepaalt de lichtinval en transparantie.  De moderne gevelvormgeving met buitenvouwgordijn kan worden gebruikt als alternatief voor of in combinatie met een interne inkijk- of zonnebescherming. Doordat de zonnestralen reeds voor het raam worden onderschept voor het raam, helpen de buitenvouwgordijnen tegelijk als  effectieve klimaatregeling.

22 standaard kleuren.

ook op aanvraag speciale kleuren beschikbaar volgens RAL.

20m2 met slechts 1 systeem

ook voor speciale formaten.

 4 lamelbreedtes.
50 / 60 / 80 / 88 mm.

Materiaal: Weerbestendig

concaaf-convex aluminium.


Rolhek

Rolhekken zijn bedoeld voor gebruik in Kantoren, bedrijven en winkels. Dankzij de rolhekken zijn ook etalages 's nachts zichtbaar. Met gecertificeerde inbraakbeveiliging kunt u roosters effectief gebruiken om kantoren en banken, cafés en restaurants te beveiligen.

Rolhekroosters zijn gemaakt van geëxtrudeerde aluminium profielen welke extra verstevigd zijn.

De belangrijkste voordelen van rolhekken zijn:

- de optie om rolhekken te installeren op openingen tot 7 m breed en tot 21 m2.
- hoge inbraakbeveiliging.
- etalages en winkelcentra 24/7 zichtbaar, zelfs als de winkel gesloten is.
- de mogelijkheid om het rooster te allen tijde op te tillen en te laten zakken.
- een brede selectie kleuren.
- hoge corrosieweerstand, weerstand tegen neerslag en UV-straling.

Tot 7m breed uit 1 systeem.

In diverse uitvoeringen mogelijk.

Het product dat uw winkel beschermt tegen inbraak.

Gewicht per m2 is 6.2 kg.


Lamellendak vast / Lamellendak vrijstaand type V188 LUX

Een uniek model van een bioklimatische pergola, gekenmerkt door de mogelijkheid van de geïntegreerde  zip-screens.
De staanders hebben geïntegreerde geleiders de buis en motor zitten ingebouwd in de body van het lamellendak waardoor deze niet zichtbaar zijn.

De V188 LUX heeft Indrukwekkende maximale afmetingen van 7,0 x 7,0 m, platte lamellen welke uitgerust kunnen worden met LED-spots, waterafvoer en volledige automatisering plaatsen dit product tussen de luxe artikelen die de kwaliteit van uw tuin of op het terras zullen veranderen.

• gegalvaniseerde constructie
• waterafvoer in staanders (85 l / min.)
• optionele LED-verlichting
• optionele verwarming
• optionele zip-screens
• volledig geproduceerd in Europa

Wind en water dicht tot afmetingen van 7m breed x 7m lang.

Uitermate geschikt in combinatie met zip-screen.

Optioneel verkrijgbaar met LED verlichting en verwarming.

Zowel vrijstaande als vaste uitvoering.